Hjem > Skiferie > Vinteren er rundt hjørnet!Vinteren er rundt hjørnet!

Oppdatert 5/11-09:
Skiarenaen er åpnet!
Vierli Swag Terrengpark åpner lørdag 7. november!

Vi har tatt kontakt med Erlend Larsen, mannen som har ansvaret for løypeoppkjøring i Skiarenaen mellom Vierli Turistsenter og Rauland Høgfjellshotell.
Spørsmålet alle i byen stiller seg er; når åpner Raulands Skiarena?

VisitRauland:

God dag Erlend! Vi er alle klare for å spenne på oss ski og komme oss ut i løypene. Det så lovende ut med mye "hvitt gull" dalende ned her i Rauland over helgen. Hvordan ser du på forholdene?

Erlend Larsen:

Det var oppstart av snolegging på Skiarenaen 29 oktober. Måtte stoppe produksjonen laurdag 31 oktober då sol og + grader kom. Det er vanskelege verprognoser foran oss i kommande veke, men det er meldt ein del natursno. Seiste prognose i frå Yr peikar på at me kan få produsere i eitt døgn i frå onsdagen.

VisitRauland:

Virker som det er utfordrende forhold, men godt å høre dere er i gang! Hva med nedoverbakkene på Vierli Turistsenter? Det er jo mange spennende ting som skjer der om dagen.

Erlend Larsen:

Det har vore bra produksjon av sno i terrengparken i fleire døgn denne veka. Det har og blitt produsert på dagtid då bakken ligg i skuggen og høgare over havet enn skiarenaen, som hjelper med 1-2 ekstra kuldegrader.

Verprognosen for dei neste dagane med lågtrykk og berre nokre få kuldegrader, gjer at me har spanande dagar framom oss, men me håpar på natursno som plussfaktor.

VisitRauland:

Takk så mye for din tid Erlend. Et siste spørsmål fra oss som ikke driver med dette daglig, hva er den største utfordringen med å få start på skianlegg nå før vinteren virkelig setter inn?

Erlend Larsen:

2 grader utgjer mykje med tanke på snolegging, men arbeidsstaben er optimistar og krystallklare for og leggje både bortoversno som nedoversno.

Snoproduksjon er ein vitenskap med meteorologiske endringar som dei største utfordringane, særleg når vår herre ikkje høyrer på metrologane :-)

--------------------------------------------------------

Så der har vi det. Følg med på www.visitrauland.com for oppdaterte prognoser. Dere får raskt tilgang til 3 dagers værmelding øverst via Været. Foreløpig åpningshelg for nedoverbakker er satt til 21 november, om værgudene er på vår side virker det lovende for en tidligere åpning! Spesielt i henhold til Skiarenaen og Vierli Swag Terrengpark.

- VisitRauland <webmasterSPAMFILTER@visitrauland.com> (Fjern SPAMFILTER fra adressen) - 01.11.2009

Skiarenaen slik vi liker å se den!Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.