Hjem > Skiferie > Langrenn > Gje låm - Løypebidrag > Gratispassasjer i fjellet?


Gratispassasjer i fjellet?

Skiferie i Rauland - Telemarks største vinterdestinasjon!


Gratispassasjer i fjellet?

Både bedriftene og hytteeierne i Rauland oppfordrer alle som bruker løypene til å bidra med løypeavgift. Men hvorfor betale?

Det er hvitt gull og fantastiske løyper i fjellet nå. Med 150 cm snø i terrenget, og like mange kilometer med nykjørte løyper, ligger forholdene til rette for en fantastisk tur der du kan nyte synet av hvite vidder og fjell så langt øyet kan se. Nesten hver morgen belønnes du med nyoppkjørte "trikkeskinner".

Utsikten er naturligvis gratis. Men det mange glemmer, er de store kostnadene ved å holde løypene ved like.  Nå oppfordres alle som bruker løypene ofte - om å betale en liten andel av vedlikeholdet.

- Løypekjøring er vel ikke så dyrt?

Det er lett å undervurdere kostnadene, men det er faktisk dyrt. Klokken 4 hver morgen starter løypekjørerne for å rekke gjennom løypenettet innen kl. 12.00, helst klokken 10.00. 150 kilometer skal kjøres opp. Faktisk kjøres 180 kilometer, for enkelte løyper må kjøres flere ganger. Vind, snøfokk og nye snømengder gjør det til en teknisk krevende jobb å holde løypene vedlike til enhver tid. I fjor førte de store snømengdene til at løypene måtte kjøres sammenhengende 24 timer i døgnet i perioder. 

Med tre løypemaskiner i drift brukes et sted mellom 500-600 liter diesel pr. dag. Det medfører en årlig kostnad på nærmere 3 millioner på langrennsløyper. Kommunen og bedriftene i Rauland tar størsteparten av regningen, i tillegg til å sørge for gratis skibuss, et tilbud som i likhet med løypene har stått i fare for å bli redusert. Derfor er vi helt avhengige av at de som benytter tilbudet, bidrar! 

Gje låm! 

Vi håper derfor alle som bruker langrennsnettet jevnlig bidrar til å ta din del av denne regningen. Ved å betale løypebidraget på 750,- kroner kan du bruke løypene så mye du vil og så ofte du vil, og ikke nok med det - du bidrar også til at dagsbesøkende og turister - alle får ta del i denne gleden. 

Snart står sola høyere på himmelen, og vi kan vente oss nydelige dager med godt vær og like flotte løyper. Vi ønsker alle en fortsatt flott vinter!

Betal løypebidrag til kontonr: 2620.07.06446 og merk transaksjonen "Gje låm 2017".

Gje låm er forøvrig nynorsk for "gi spor".

God tur!   

Ferske langrennsløyper, slik vi vil ha det!Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.