Hjem > Kontakt oss > Artikler > Vinteren er rundt hjørnet!


Vinteren er rundt hjørnet!

Intervju med Erlend Larsen.


Vi har har tatt kontakt med Erlend Larsen som har ansvaret med løypeoppkjøring i Skiarenaen mellom Vierli Turistsenter og Rauland Høgfjellshotell.
Spørsmålet alle i byen stiller seg er; når åpner Raulands Skiarena?

VisitRauland:

God dag Erlend! Vi er alle klare for å spenne på oss ski og komme oss ut i løypene. Det så lovende ut med med mye "hvitt gull" dalende ned her i Rauland over helgen. Hvordan ser du på forholdene?

Erlend Larsen:

Det var oppstart av snølegging på Skiarenaen 29 oktober. Måtte stoppe produksjonen laurdag 31 oktober då sol og + grader kom. Det er vansklege verprognoser foran oss i kommende uke, men det er meldt en del natursno. Seiste prognose i frå Yr pekar på at me kan få produsere i eit døgn i frå onsdagen.

VisitRauland:

Virker som det er utfordrende forhold, men godt å høre dere er i gang! Hva med nedoverbakkene på Vierli Turistsenter? Det er jo mange spennende ting som skjer der om dagen.

Erlend Larsen:

Det har vore produseres bra i terrengparken i fleire døgn denne uka. Det har vore produseres også på dagtid i der da bakken ligger i skyggen og høyere over havet en skiarenaen, som hjelper med 1-2 kalde extra.

Det neste dager ver verprognoser med lavtrykk kun noen få kalde gjør at det er spenende dager foran oss, men vi håper på natursno som pluss faktor.

VisitRauland:

Takk så mye for din tid Erlend. Et siste spørsmål fra oss som ikke driver med dette daglig, hva er den største utfordringen med å få start på skianlegg nå før vinteren virkelig setter inn?

Erlend Larsen:

2 grader utgjør utgjør mye mht snølegging, men arbeids staben er optimister og krystallklare for og legge bortoversno som nedoversno.

Snoproduksjon er ein vitenskap med endra metrologiske endringar som dei største utfordringane, særleg når vår herre ikkje høyrer på metrologane :-)

--------------------------------------------------------

Så der har vi det. Følg med på www.visitrauland.com for oppdaterte prognoser. Dere får raskt tilgang til 3 dagers værmelding øverst via Været. Foreløpig åpningshelg for nedoverbakker er satt til 21 november, om værgudene er på vår side virker det lovende for en tidligere åpning! Spesielt i henhold til Skiarenaen og Vierli Swag Terrengpark.

-VisitRauland - 01.11.2009

Skiarenaen slik vi liker å se den!

Relaterte lenker:Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.