Hjem > Kontakt oss > Artikler > Rift om jobbene i Rauland


Rift om jobbene i Rauland

50 spente jobbsøkere dro på busstur fra Grenland til Rauland for å kjempe om 25 ledige jobber.


Denne saken er hentet fra NRK.no.

50 tok bussen for å kjempe om 25 ledige jobber - se video

Klokka var bare litt over åtte den siste tirsdagen i september. Utenfor NAV-bygget i Porsgrunn sto en håpefull gjeng mennesker og ventet på bussen. Den kom fra Bamble og skulle videre til Skien.

Derfra gikk den videre til Rauland, fullastet med håpefulle jobbsøkere. En av dem var Daniel Frantsen i Porsgrunn

– Jeg er spent. Det har jeg vært helt siden helga, sier han.

– Både på hva slags jobber som er ledige, og på menneskene jeg skal møte.

Det har brått gått opp for ham at han kan være ansatt på et hotell i Rauland i løpet av dagen.

– Det kom egentlig som et sjokk på meg at hotellene trengte folk. Men jeg kaller det en gullmulighet.

Se video fra reportasjen her.

Godt forberedt

At han er forberedt på å vise seg fra sin beste side er tydelig. Selv om han har på seg et ledig antrekk er inntrykket at alt er pent, rent og stilig.

– Det er for å gi et godt førsteinntrykk for eventuelle arbeidsgivere, innrømmer han med en liten latter.

Men klær er ikke nok. Derfor har Frantzen tenkt nøye gjennom hvordan han vil presentere seg.

– Jeg kommer til å fortelle at jeg er målbevisst, at jeg liker å ta ansvar. Har jeg satt meg et mål, så liker jeg å gjennomføre det. Gjester på hotellet skal føle at de får hva jeg har lovet.

Spent på oppmøtet

Det er NAV i Vinje som har tatt initiativet til det som kan bli en form for jobbsøking på samlebånd. Når bussen kommer frem til Rauland Turisthotell kl 1200 sitter arbeidsgiverne klare.

Gerd Kari Skaalen er leder i NAV Vinje.

– Turistnæringen i Vest-Telemark har et stort behov for arbeidskraft om vinteren. I dag gjelder det Rauland og vi tenkte at det var en god ide å rekruttere arbeidstagere fra eget fylke.

Det er et stort behov for sesongansatte i Vest-Telemark på vinteren. Derfor tok NAV i Vinje initiativet til å rekruttere arbeidskraft fra eget fylke. Det forteller NAV-leder Gerd Kari Skaalen.

Hun forteller at de er spent på hvor mange som tar turen fra Grenland til Rauland.

– Ja, vi har store forventninger til dette. Og det blir nye turer dersom dette er vellykket. Vi kommer i hvert fall til å gjøre en grundig evaluering når vi er ferdig, sier en spent NAV-leder.

Vil jobbe med mennesker

Men det er ikke bare jobber hvor man kommer i direkte kontakt med gjestene som er ledige. Turistnæringen i Rauland har også bruk for personer til å betjene skiheisene eller kjøre de store preppemaskinene i løypene.

Frantzen sikter likevel på jobber inne i hotellet. Han har erfaring fra byggfag og kan godt tenke seg en vaktmesterjobb, men gjerne i resepsjonen også.

– Det hadde vært morsomt å stå og ta i mot folk. Jeg komer lett i kontakt med mennesker og vil trives i en slik jobb.

Å komme fra Grenland og pendle ut på landet for å jobbe er helt greit, synes han.

– Jeg liker meg godt i Rauland. Der har jeg jo vært på skiturer i ferien tidligere. Dessuten vil det jo vise for fremtidige arbeidsgivere at jeg er villig til å flytte på meg, sier han og gjør seg klar til bussturen som kanskje ender med jobb.

Mange møtte opp i Porsgrunn for å bli med til Rauland og en mulig jobb. FOTO: ANITA MOLAND / NRK

Det er et stort behov for sesongansatte i Vest-Telemark på vinteren. Derfor tok NAV i Vinje initiativet til å rekruttere arbeidskraft fra eget fylke. Det forteller NAV-leder Gerd Kari Skaalen. FOTO: PRIVATDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.