Hjem > Kontakt oss > Artikler > Rauland Invest kjøper Rauland Skisenter


Rauland Invest kjøper Rauland Skisenter

Pressemelding 19.10.2010


Stenberg Finans AS har solgt Rauland Skisenter AS til Rauland Invest AS.

Stenberg har i en årrekke vært sentrale i utviklingen av Rauland gjennom Rauland Skisenter og Rauland Høgfjellshotell. Gjennom store investeringer og aktivt eierskap har de bidratt sterkt til den enorme utvikling som har skjedd i området de siste 10 år.

Rauland Invest AS har siden 2005 bygget ut Holtardalen ved Rauland Skisenter.

Nært samarbeid

Det har i de siste tre år vært et meget nært samarbeid mellom Rauland Invest og Rauland Skisenter. Rauland Skisenter har utført det praktiske arbeidet knyttet til driften av skianlegget i Holtardalen gjennom en omfattende driftsavtale. Anleggene har utad markedsført seg sammen som Rauland Skisenter.

Ingen umiddelbare endringer

Selskapene har nå kommet frem til at det er mest praktisk at Rauland Invest AS overtar i Rauland. Stenberg driver sin virksomhet i Oslo, mens Rauland Invest har en langsiktig virksomhet i Rauland. Rauland Invest kan således hente ut større synergieffekter gjennom eierskap enn Stenberg.

Rauland Skisenter er ett av Norges mest lønnsomme skianlegg. Det vil derfor ikke bli gjort umiddelbare endringer i den allerede gode daglige drift.

Ny daglig leder, driftsleder fortsetter

Selskapet ledelse styrkes ved at Bjørn Svalastog går inn som daglig leder. Stein Engell fortsetter som driftsleder.

Bjørn Svalastog er 33 år og født og oppvokst i Rauland. Han er utdannet ingeniør innenfor bygg og anlegg. Han har fagbrev som landbruksmekaniker og utdannelse innen økonomi og ledelse. Han har vært daglig leder i Rauland Maskin AS siden 2005 og han har hatt prosjektledelsen for byggingen av skiheisene i Holtardalen. Han har vært aktiv skiløper innen alpint, freestyle og telemark.

Partene har som mål at de fleste formaliteter skal være avklart innen sesongstart.

Går mot gode resultater

Både Rauland Invest AS og Rauland Skisenter AS styrer mot svært gode resultater også i 2010.

Partene er enige om ikke å kommentere kjøpesummen.

Rauland, den 19. oktober 2010

Stein Birger Johnsen(Daglig leder) Fredrik Syberg(Styrets leder)

Rauland Invest AS

99 54 54 99

sbSPAMFILTER@telemarksadvokat.no <sbSPAMFILTER@telemarksadvokat.no> (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Stenberg Finans AS

92 03 13 14

f <f.sybergSPAMFILTER@stahl-syberg.no> (Fjern SPAMFILTER fra adressen) .sybergSPAMFILTER@stahl-syberg.no <f.sybergSPAMFILTER@stahl-syberg.no> (Fjern SPAMFILTER fra adressen)Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.