Hjem > Kontakt oss > Artikler > Norsk folkehjelp Rauland skredgruppe


Norsk folkehjelp Rauland skredgruppe

Kjøper du Vinjekneippen, støtter du skredgruppa i Rauland med en krone.


Kjøper du Vinjekneippen, støtter du skredgruppa i Rauland med en krone.

Etter en tragisk skredulykke i Rauland for noen år tilbake, gikk flere av de lokale frikjørerne sammen og startet Norsk folkehjelp Rauland skredgruppe. Gruppa har kurset medlemmene slik at de skal kunne drive både kameratredning, og organiserte redningsaksjoner.
Gruppa satser på lett utstyr, og skal være raskt på plass i nærområdet når ulykken er ute. De har en varslingsplan, og samarbeider tett med politiet, Norske redningshunder og Røde kors.

Alt arbeid skjer på dugnad.

Det kreves både tid og penger til å drifte en slik gruppe, så da kjøpmann Eirik Holte i Åmot tok kontakt og lurte på om skredgruppa var interesserte i et sponsorbrød i samarbeid med Kakeringen og Spar-butikkene i Vinje, ble leder av skredgruppa Bård Henning Midtbøen veldig fornøyd.
– Vi ble veldig glade for initiativet.

Til nå hadde alle inntektene kommet fra egen kontingent og pengegaver fra lokale banker.

Avdelingsleder på Kakeringen Kari Årlid kom med ideen om at i stedet for å lage ett nytt brød, så ville hun bruke en gammel oppskrift fra tidligere Årlid bakeri som la inn årene i 1998.

Mange kunder hadde etterspurt Årlid-kneippen, og nå kom muligheten til at dette brødet kunne gjenoppstå, men nå under navnet Vinjekneippen.

Kjøp brødet på Kakeringen i Åmot og Spar-butikkene i Vinje, og du støtter skredgruppa.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.