Hjem > Kontakt oss > Artikler > Nattevandring på Gaustatoppen


Nattevandring på Gaustatoppen

Bli med på en helt spesiell lysvandring opp til Gaustatoppen lørdag 17. september.


Norad, Tinn kommune og Den Norske Turistforening arrangerer Norges første lysvandring opp et fjell, med et viktig budskap i bunn.

Opplev Gaustatoppen slik du aldri har sett den før. Opplysningsløypa – verdens vakreste nattevandring blir en unik og storslått turopplevelse på Gaustatoppen i Telemark.

Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid, Tinn kommune og Den Norske Turistforening arrangerer Norges første lysvandring opp et fjell, med et viktig budskap i bunn. Sammen skal vi opplyse det norske folk om FNs 17 bærekraftmål, den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendringene innen 2030. Arrangementet er en del av Norads opplysningskampanje om norsk bistand, og et symbol på krafttaket vi sammen må gjøre for å nå målene.

Vi går nattevandringen sammen om kvelden lørdag 17. september. Den 4,4 kilometer lange lysstien fra Stavsro til Gaustatoppen vil ha 17 stopp underveis, hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene.

OBS:  Lysvandringen skulle vært 10. september, men er utsatt til neste lørdag, den 17. pga. dårlig vær/sikt på Gaustatoppen.

Konsert og overraskelser

På toppen vil Sivert Høyem holde gratis konsert for alle turgåerne. Vi skal også tenne en lysvarde, en unik lysinstallasjon som representerer hvert av bærekraftmålene.

Representanter fra Norad, Tinn kommune, Den Norske Turistforening og Røde Kors vil sørge for en sikker turopplevelse, både for store og små. Underveis i løypa vil det bli overraskelser og underholdning. Bli med på en minnerik tur!

Les mer om arrangementet her Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.