Hjem > Kontakt oss > Artikler > Mersmak i Skien tildelt Telemark Reiselivspris 2012


Mersmak i Skien tildelt Telemark Reiselivspris 2012

Reiselivspris til Mersmak


Matfestivalen Mersmak i Skien ble onsdag 24.04.2013 tildelt Telemark Reiselivspris for 2012.

Prisen tildeles av Telemark Reiselivsråd etter følgende kriterier:

Telemark Reiselivspris deles ut hvert år til en person, en bedrift, et lag eller en forening som juryen finner har gjort en innsats som kvalifiserer til denne prisen.

Et av følgende kriterier må ligge til grunn for utnevnelsen:

- Prisvinneren har gjort en spesiell innsats for reiselivet i Telemark

- Prisvinneren har gjort en innsats i tråd med det en ønsker reiselivet i Telemark skal representere

- Prisvinneren har gjort en ekstra innsats for å gjøre Telemark kjent nasjonalt eller internasjonalt – en ”Telemarks-ambassadør”.

- Prisvinneren har gjort noe som er til særlig inspirasjon for det øvrige reiselivet i Telemark’

Daglig leder Magne Dyrland i Mersmak ble overrakt prisen av tidligere styreleder i Telemark Reiselivsråd Elisabeth Anspach med følgende begrunnelse:

Årets reiselivspris tildeles et relativt nytt arrangement.  Det startet opp i 2008, og har siden starten vært en stor publikumssuksess som samler  ca. 50 000 besøkende fra Telemark og nabofylkene hvert år. 

Mat er en viktig del av reiselivsproduktet vårt.

Mersmak festivalen i Skien har et spesielt fokus på å fremme kunnskap om lokal mat og inspirasjon til egen matlaging.  Videre er det et mål at festivalen skal bidra til økt attraksjonskraft, samarbeid og nettverksbygging.

Samarbeid har vært en viktig brikke til suksessen.  Næringsaktører, matentusiaster, skoler, kokker, ansatte i kommunen og frivillig lag og foreninger har alle bidratt i planlegging og gjennomføring.  Festivalen samarbeider med ulike nasjonale aktører som er med på å sette Skien og Telemark på matkartet. 

Det norske kokkelandslaget, Norges  sjømatråd og Grønn hverdag er eksempler på dette. I 2012 hadde festivalen over 100 utstillere og man måtte opprette venteliste. 

Mersmakfestivalen er også med i et matfestivalsamarbeid som heter Kom og smak på Telemark, hvor de gjennom sitt matfokus også bidrar til å trekke turister til Telemark.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.