Hjem > Kontakt oss > Artikler > Massiv Arnardo-produksjon til Vinje!


Massiv Arnardo-produksjon til Vinje!

Nytenkende artister, banebrytende akrobatikk


Cirkus Arnardo nærmer seg nå Vest-Telemark med en konvoi på 40 trailere, og gjester:

ÅMOT, Brubakk søndag 29. mai kl. 16.00.

Årets sesong er den 63. i rekken, siden starten i 1949.

I sin 63. sesong kan Cirkus Arnardo trygt låne de olympiske begrepene, “Citius, Altius, Fortius” – "Fortere, Høyere, Sterkere". Og nøler ikke med å legge til "Humor".

En god resept-

Kineserne sier at en enkel glede knuser tusener av sorger, og fra før vet vi at en god latter forlenger livet, sier cirkus direktør Arild Arnardo. Han er overbevist om at årets forestilling er en god resept.- Så absolutt. Som fagmann i glede, lykke og latter kan jeg skrive under på det. Vi mennesker har godt av å hygge oss, enten det er på en idrettsarena eller hos oss i Cirkus Arnardo. For vår del mener jeg vi bestemt har lykkes. Vi har sørget for at vårt publikum først blir tatt godt imot, for deretter å bli servert det ypperste av artisteri hvor styrke, høyde og fart går i skjønn forening med god og lun humor.

Begeistring

Arild Arnardo tror på å la seg rive med i begeistring, at den gode resepten virker best da. Og allerede helt i starten lar publikum seg begeistre av den franske klovnen Mathieu. En smilets mester som er mer leken enn de fleste. På elegant vis går Mathieus lek og humor som en rød tråd gjennom forestillingen, enten han er musikalsk dirigent eller som selvutnevnt Hollywood-regissør hvor han lager sin egen humoristiske "spagettiwestern".

WOW-faktor

Cirkus Arnardo har alltid beholdt sin helt spesielle atmosfære. Og i den tilhører WOW-faktoren som et absolutt must. Med sin hånd-til-hånd kraftekvilibristikk gir Duo Boldia en solid dose av nettopp det.Kraftfull eleganse smeltes i nye posisjoner en knapt kunne tro var mulig. I tilsynelatende vektløse overganger skaper det unge paret menneskelige skulpturer vi aldri tidligere har sett.- Dette er estetikk på svært høyt nivå. Et elegant muskelspill som overgår det meste, sier Arild Arnardo.

Grasiøs styrke og eleganse Dea & Michael Olivares sørger for grasiøs styrke og eleganse i luftrommet mellom sagmuggen og cirkuskuppelen. Når Michaels følsomme toner fra saksofonen når opp mot Dea blir vi ledet inn i det romantiske tablå. Et samspill så elegant,ømt og stilsikkert at det er vanskelig å ikke la seg fange inn i romantikken.De to strapetz-artistene utfører et teknisk svært avansert nummer hvor estetikken gir en vidunderlig nytelse.

Forlengs salto

Vaier og stål gir i utgangspunktet en kald assosiasjon. Men når det er den berømte spanske linedanseren Nicol Nicols som trakterer redskapene skapes spenning og varme.Spenning fordi Nicol ikke bare framfører baklengs salto på den stramme linen, men også, under dyp konsentrasjon foretar den langt mer farlige øvelsen forlengs salto. Kun tre kjente linedansere i verden utfører et slikt kunststykke der han ikke ser hvor linen er før han lander. Og Nicol gjennomfører med varme hvor han utfører sitt nummer i nær relasjon med cirkuspublikum.

Svært farlig

- Det er flere artister som en kanskje kan si lever farlig hos oss i år, sier Arild Arnardo.To av dem han sikter til er Mikhail og Diana i Duo Boiachin. De to artistene utfører sine bragder i ringtrapez høyt oppunder cirkushimmelen.- De utfører et nummer i denne sjangeren som er mer spektakulært og risikabelt enn noen gang tidligere.

Arnardos Ark

- Passasjerene i det vi litt billedlig omtaler som "Arnardos Ark" er i år blant annet hunder, geiter, katter og ender. Alle i skjønt fellesskap med den kjente og sertifiserte tyske dyrelæreren Edi Laforte.De rett og slett overbyr hverandre i sine kunststykker. Det morsomme er også å se hvor godt de trives i manesjen og ivrer etter å vise seg fram, sier Arild Arnardo.

Viktig kultur

"Arnardos Ark" inneholder imidlertid mer.Med fire århundrers ridetradisjon av edleste slag komprimert under salen rirnemlig dyktige Yvonne Lübben rett inn på UNESCOs internasjonale liste over immateriell kulturarv med sin hollandske Frieser, Skinny. For Høy Skole-ridning erhøyt anerkjent klassisk ridekunst med imponerende ridemønstre og unik harmoni mellom hest og rytter.- I tillegg får Yvonne inn sine seks amerikanske miniatyrhester. Her er både dressur og humor til å smelte av, sier Arnardo.

Tyngdepunktet

Når Christian og Alex entrer manesjen sammen med sine to indiske følgesvenner,elefantene, går det et gisp gjennom Arnardos 36 diameter store cirkustelt.Med humør og vitalitet setter de rammen for en tung opplevelse.- Atmosfæren endrer seg totalt når elefantene kommer inn, det har den alltid gjort og slik skal det være. Vi ser med stor tydelighet publikums begeistring for disse,våre tyngste firbente venner, sier Arild Arnardo.

Sydlandsk temperament

Sjongløren er en selvsagt del av en cirkusforestilling. Og det er en kjent sak at cirkusdirektør Arild Arnardo er kresen i sitt valg av artister innen denne sjangeren.Det er han også i år.- Det må være noe mer enn bare å kaste ting i lufta, det må være nerve.Det setter jeg min ære i å servere vårt publikum, og det har vi klart også i år.Arild Arnardo sikter til den spanske sjongløren Michael Olivares som med sydlandsk temperament fascinerer stort med en variasjon, og ofte kombinasjon av roterende baller, kjegler og bordtennisballer.Det er fotarbeid av klasse når Michael med vristen kaster tre kjegler i luften for såå fortsette sjongleringen med armene.

3. og 4. generasjon Arnardo

Tryllekunster og illusjonskunster har siden starten vært et varemerke for Cirkus Arnardo. Og for noen år siden tok Are Arnardo opp tradisjonen etter sin bestefar Arne, Cirkus Arnardos grunnlegger. Sammen med sin italienske kone Paola viser han et variert knippe illusjoner som får publikum til å undres stort. Og ikke minst når 4.generasjon Arnardo, Luigi,dukker opp fra intet.- Alt i alt en god og variert forestilling med artister i verdensklasse.

At dette eren god resept er jeg ikke i tvil om, sier Arild Arnardo som sammen med sine 92 turnèmedarbeidere nå reiser landet rundt for å gi sitt bidrag til enbedre folkehelse.

Full fart med Edi Lafortes husdyr i hundre

Høy WOW-faktor med Duo Boldia

Michael OlivaresDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.