Hjem > Kontakt oss > Artikler > Marcos i Finnmarksløpet 2014


Marcos i Finnmarksløpet 2014

Marcos Porcires forteller om gleden, været og ikke minst de tøffe utfordringene under Finnmarksløpet - Europas lengste hundesledeløp.


Mandag den 10. mars kl 19:17 sparker jeg bak sleden den siste bratte bakken inn mot Alta sentrum og målgang i gågata. Jeg har nå stått på sleden i 35 timer, hundene har hvilt i 20 timer og jeg har sovet i 4 eller 5 timer siden starten på lørdag.

Jeg hører at speakern annonser navnet mitt og at de setter på den nå så karakteristiske musikken for Finnmarksløpet «Conquest of Paradise». Et minutt senere krysser jeg mållinjen med 6 veldig glade og pigge hunder som logrer og ruller seg i snøen. Det er så rørende å komme i mål, så mange mennesker som møter opp og gratulerer. Det er også slutten på en 7 måneders lang forberedelse, slutten på 500 harde og målbevisste treningstimer.

Resultatet blir en 11 plass. En meget god 11 plass av 73 startende spann.

Det blev et ganske tøft Finnmarksløp. Stormen Jorunn kom inn over oss og ga oss snøfokk og krevende motvind og mange spann måtte bryte. Hundene våre er vant til dårlig vær fra mange lange treningsøkter hjemme på Rauland, og taklet vinden uten problemer. På et tidspunkt gikk det fortere å sitte på huk bak sleden enn å stå bak og sparke og hjelpe til, men lederhunden Pil tok ansvar og ledet oss over fjellene.

Jeg måtte ta ut unghunden Knerten halvveis i løpet. Jeg så at han virket sliten og hadde ikke mye overskudd, så han fikk lov å slappe av i bilen resten av turen. Lederhunden Tango ble også tatt ut på samme sjekkpunkt pga et hovent håndledd. Vi hadde kjørt ganske fort opp til Levajok på Tanaelva og det er alltid en risiko å kjøre fort på hardt underlag. Men hvis jeg skulle ha en sjans å posisjonere meg i løpet så måtte jeg kjøre fort her. Men det ble litt trått med 6 hunder og 200 km igjen av løpet og klarte derfor ikke å ta igjen flere spann.

2 døgn, 7 timer og 6 minutter tok det for oss å kjøre 500 km. Og jeg er fortsatt utrolig imponert av hundene og at de bare vil løpe videre.

Takk til Rauland Turist for følget!

Marcos Porcires

Les også: Tøffe raulendingar køyrde Finnmarksløpet (Vtb.no)Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.