Hjem > Kontakt oss > Artikler > Kampen om tungtvannet


Kampen om tungtvannet

NRKs største dramasatsing noensinne handler om tungtvannsaksjonen i Rjukan. 


«Kampen om tungtvannet» ble spilt inn i Praha, Oslo og i fjell-Telemark, og er en samproduksjon mellom Filmkameratene AS og NRK, Headline Pictures i England og Sebasto Film i Danmark. 

Reddet verden fra atomkrig

Da andre verdenskrig startet var atombomben enda ikke oppfunnet. Kappløpet om å utvikle "en bombe som ingen annen" lå som en urovekkende spenning i kulissene gjennom hele krigen. Frykten for at fienden skulle utvikle en bombe som alene kunne avslutte krigen førte til at Rjukan ble trukket inn i internasjonale krigsoperasjoner, og at enkeltpersoner satset livet for en sak de trodde på. 

På Vemork ved Rjukan ble det produsert tungtvann - et produkt man trodde måtte til for å lage en atombombe. Det ble i alt utført fire militære operasjoner mot tungtvannsproduksjonen på Vemork.

Historien fra andre verdenskrig er viktig å formidle, og på Rjukan kan du bli bedre kjent med denne historien.

Les mer her om denne historien og hvordan du kan oppleve det i dag, på Visit Rjukan sine temasider om serien. Her finner du også linker til episodene på nett:

http://www.visitrjukan.com/kampen-om-tungtvannetDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.