Hjem > Kontakt oss > Artikler > Jr. VM i Rauland – årets arrangement i O-Norge!


Jr. VM i Rauland – årets arrangement i O-Norge!

Sommerens orienteringsfest i Rauland og Telemark hedret med prisen "Årets arrangement" av Norges Orienteringsforbund (NOF).


Norges Orienteringsforbund deler årlig ut heder og ære til det beste arrangementet i Norge, og for 2015 var ikke juryen i tvil – årets begivenhet i o-Norge var sommerens jr. VM med innlagt Sørlandsgalopp i Rauland og Telemark!

 En stolt leder av hovedkomiteen, Dag Ausen, mottok prisen på vegne av arrangørklubbene Porsgrunn o-lag og IL Dyre Vaa på NOFs arrangørseminar på Gardermoen søndag. 

- Vi er stolte over arrangementet vi fikk til i Rauland, og håper samtidig også vi klarte å gjøre det til en opplevelse for både deltakere og publikum, sier Dag Ausen. - Junior-VM var årets arrangement også internasjonalt, roste Jan Arild Johnsen, som er Norges Orienteringsforbunds arrangementsansvarlige, og la til: - Det gikk sr. VM i Skottland en høy gang.

Stolte arrangørklubber sitter igjen med en god følelse etter å ha gjennomført et svært vellykket arrangement i sommer. Arrangørklubbene IL Dyre Vaa og Porsgrunn o-lag laget sammen med klubbene Bø o-lag, Høydalsmo IL og Skien o-klubb samt mange frivillige et minnerikt juniorverdensmesterskap og en flott markering av Sørlandslandsgaloppens 50-årsjubileum! Arrangementet hadde over 12.000 individuelle starter fra i overkant av 3.000 ulike deltakere i JWOC (jr-VM), VM-testløp senior, JWOC Sprint Open (publikumsløp) og JWOC Tour – Sørlandsgaloppen 2015!

Arrangøren fikk svært mange hyggelige tilbakemeldinger fra deltakerne, både juniorløpere og deres ledere fra 40 ulike nasjoner og små og store o-mosjonister som fulgte arrangementet. 4 flotte arenaer i Høydalsmo, Åmot, Krossen og Rauland skisenter ga en flott ramme om mesterskapet og Sørlandsgalopp-konkurransene. Profesjonell storskjermproduksjon ga 2500 tilskuere en intens opplevelse av utfordringene jr. løpere møtte underveis.

Det norske laget slo godt fra seg og ble nest beste nasjon. Høydepunktet var selvfølgelig gullmedaljen til Oslo-jenta Anine Alsand på mellomdistansen og bronsemedaljen til de norske stafettjentene med arrangørklubben (Porsgrunn o-lag) Tonje Vassend på laget! Hovedkomiteen for arrangementet er stolt av hva 375 frivillige arrangører fikk til sammen gjennom en hektisk arrangementsuke. Tidtaking og resultatservice, storskjermproduksjon, parkering og busstransport, kiosksalg, barneaktiviteter, start og mål-funksjoner mm fungerte uten problemer.

Gjester fra fjern og nær var fulle av lovord og hadde en flott uke i Rauland og Telemark! Mange tok turen til Gaustadtoppen og andre severdigheter; det var ingen overraskelse at Vemork hadde "all time high" besøkende på fridagen onsdag 8. juli; de aller fleste var o-turister som brukte fridagen til å oppleve Telemark!

Arrangørene er takknemlig fra støtten fra regionale partnere og store og små sponsorer og samarbeidspartnere. Lokalt næringsliv støttet godt opp om arrangementet og bidro til et vellykket arrangement!

 Fra DDE-konserten under årets sommerfestivalDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.