Hjem > Kontakt oss > Artikler > JUNIOR-VM ORIENTERING I 2015 I RAULAND


JUNIOR-VM ORIENTERING I 2015 I RAULAND

Rauland, 18.07.2012


NORGE OG TELEMARK TILDELT JUNIOR-VM ORIENTERING I 2015 I RAULAND

Norge er i dag tildelt junior-VM i orientering (JWOC) i 2015. Det er Porsgrunn o-lag og IL Dyre Vaa i samarbeid med Norges orienteringsforbund som er tildelt arrangementet. Junior-VM vil avvikles i juli 2015 i Rauland og Åmot i Vinje kommune.

Første gang i Norge

Den norske søknaden ble presentert for det internasjonale orienteringsforbundet (IOF) søndag kveld ifbm det pågående VM i orientering (senior) i Sveits, og styret i IOF kunngjorde i ettermiddag at junior-VM 2015 skal arrangeres i Norge. Det blir første gang dette mesterskapet arrangeres i Norge siden det første offisielle juniormesterskapet ble arrangert i Sverige i 1990.

Det er utarbeidet en foreløpig plan for et JWOC arrangement i Rauland. Planen er basert på bruk av terrengområder nær Rauland sentrum og rundt alpinanleggene i området, samt arrangement av sprintdistansen i Åmot.

Svarer godt til hovedprinsippene for IOF

Konseptet svarer godt på hovedprinsippene for IOF med JWOC; konkurranser med høy teknisk kvalitet, god sosial ramme og et lavt kostnadsnivå.

– Vi er trygg på at vi skal få til et flott mesterskap på Rauland, understreker Knut Mathisen initiativtaker fra POL.

– Nydelig o-terreng og flott natur vil sette en ekstra spiss på arrangementet og gi deltakerne et minne for livet. Med gode lokale samarbeidspartnere med på laget, har vi fått til et godt konsept som ble godt mottatt av det internasjonale forbundet, avslutter han.

Verdens beste o-ektepar er ambassadører

Anders Nordberg og Anne Margrethe Hausken, verdens beste o-ektepar med mange faste treningsopphold i Rauland, er ambassadører for arrangementet. De vi også bidra i planleggingen av arrangementet bl.a. i forhold til valg av terrengområdet og konkurranseløyper.

God støtte av Vinje Kommune og Telemark fylkeskommune

Arrangørklubbene har fått god støtte fra Vinje kommune og Telemarks fylkeskommune underveis, og dette var et viktig element i beslutningen fra IOF.

På årets junior-VM i Slovakia deltok over 400 løpere og ledere fra 40 ulike nasjoner.

Sørlandsgaloppen 2015 vil bli publikumsløp til JWOC i Rauland, og gi mesterskapet en flott ramme. Dette vil samtidig markere 50-årsjubileet for det første løpet i Sørlandsgaloppen i Høydalsmo i 1965.

JWOC 2015 – Det går an på Rauland!

Kontaktpersoner:

Dag Ausen, leder Porsgrunn o-lag, 930 59 316

Knut Wiig Mathisen, Porsgrunn o-lag, 950 31 647

Nils Albert Aamand, IL Dyre Vaa, 474 14 489

Bjørnar Valstad, generalsekretær NOF, 932 58 318

Last ned søknaden:

Trykk for stort bildeDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.