Hjem > Kontakt oss > Artikler > Høgfjellscruise, fottur og fiske på Hardangervidda


Høgfjellscruise, fottur og fiske på Hardangervidda

Gradestokken viser 30 grader og sommeren har for fullt kommet til Rauland.


Rauland – Skinnarbu – Fjellvåken – Mogen – Hardangervidda

Vi er i slutten av juni, noe som betyr at M/B Fjellvåken 2 nettopp har startet sine ruter mellom Skinnarbu og Mogen. Bedre tidspunkt for å ta et høyfjellscruise finnes vel ikke.

Populært høgfjelsscruise

Det er tydelig at flere som oppholder seg i Vinje tenker likedant. På kaia deler vi plass med 50 andre. Både sportsfiskere, vandrere, pensjonister og småbarnsfamilier har samme planer som oss denne fantastiske sommerdagen. Den hyggelige betjeningen tar oss imot og sørger for at passasjerer, pakning og fiskestenger kommer trygt om bord.

Selv om Fjellvåken fra avstand ikke ser så stor ut, er det forbausende god plass på dekk. Noe som kommer godt med på varme solskinnsdager som denne. Jeg har for anledningen med min kollega David, turistvert og fugletitter, og vi finner en utendørs plass hvor vi finner fram kart over hardangervidda for å diskutere ferden.

Kortreist mat og vakker natur!

Planen er enkel: tradisjonslunsj på Mogen tursithytte, før vi tar på oss sekkene og vandrer mot Lagaros for å finne et fiskevann. Fiske et par rugger, lage camp for så å nyte en natt på vidda under åpen himmel.
Min gode venn David fra Sverige har forsikret meg om at det ikke finnes mygg på hardangervidda, og jeg er positiv til hele turplanen.

På båten nyter vi godværet, den flotte naturen og småprater med andre passasjerer om hvordan fisket har vært på vidda. Kapteinen prater innimellom om lokalhistorie og andre spennende fortellinger. Det er enkelt og greit en fabelaktig opplevelse.

29 grader i skyggen og 22 i vannet

Fremme på Mogen Turisthytte blir vi tatt godt i mot av Petter som er ansvarlig for driften. Gradestokken viser 29 i skyggen, så vi bestemmer oss for å slappe av før lunsj da vi skal ut å vandre på ettermiddagen. Det er viktig å få frem at man kan overnatte på Mogen turisthytte. Det er mange som først blir klar over dette etter å ha tatt Fjellvåken 2 ut, og etter å ha sett hvor vakkert det er, angrer på at de ikke overnattet her. Standarden kan på mange måter sammenliknes med et vandrehjem, med rom fra 2 til 5 senger.

Mogen turisthytte er et perfekt startsted for en tur inn på Vidda for de mer hardbarka, eller som utgangspunkt for dagsturer for de som ønsker et roligere tempo. I veldig kort avstand har man herlige bademuligheter, noe mange småbarnsfamilier nøt godt av dagen vi var der. En dagstur med Fjellvåken frem og tilbake er et veldig bra tilbud, men med tanke på alt det vakre Mogen har å by på bør man absolutt vurdere å overnatte en natt om det lar seg gjøre.

Kortreist mat

En annen grunn til å ta seg god tid på Mogen turisthytte er den herlige maten de serverer. Her snakker vi kun om sunn og kortreist mat laget etter lokale tradisjoner. Lunsjen vi nøt denne dagen var ferske røyekaker med nypoteter og salat, fisken på Møsvatn 100 meter fra turisthytte.

Turen passer for:

Sportsfiskere / hobbyfiskere, vandrere, barnefamilier og pensjonister.

Se videoDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.