Hjem > Kontakt oss > Artikler > Frikjøring ned Raulandsfjell


Frikjøring ned Raulandsfjell

Det er søndag morgen, skyfri himmel og vi rekker akkurat den første heisen opp Raulandsfjell Alpinsener.


Rauland - mer enn langrennsløyper og slake bakker

Rauland er kjent som et idyllisk sted for langrennsløyper og familievennlige omgivelser. Det som ikke er så kjent er at Rauland også kan tilby ekstremopplevelser for dem med mot og iver nok til å ferdes utenfor de preparerte løypene.

Som med alle ekstremsportopplevelser, er det viktig å ha utstyret og kunnskapen i orden. Før du begir deg ut på turen som er beskrevet her, er det viktig at du forhører deg med lokale eller ansatte i området om skredfare, og at du passer på å ha skredutsyret i orden.

Pudderalarm på Rauland

I løpet av helgen har det snødd 30 cm, og i dag har vi bestemt oss for å gå til toppen. Vi forhører oss med de ansatte om skredfaren samtidig som vi pakker truger og sjekker at skredutstyret er i orden.

Solen skinner og det er minus 10 når vi står på toppen av heisen. Luften er kald men svetten renner fort når vi setter kursen oppover, der det ikke er et vindkast. Selv om vi er i slutten av januar, minner været mest om påsketider.

Trim, utsikt og uforglemmelige minner

60 minutter senere tar vi vår første pause, snur oss rundt til en fantastisk utsikt over innsjøen Totak. Noen gode slurker med vann og synet av toppen på Raulandsfjell er det eneste som trengs for å få energien til en ny time med truger og oppoverbakke.

Hardangervidda åpenbarer seg samtidig som Gaustablikk troner i horisonten når vi snur oss rundt. Slitet med å komme opp de første toppene blir fort glemt. Dette er verd strevet.

Toppen er nådd!

På toppen av Raulandsfjell er utsikten ubeskrivelig. På en klar dag som denne er det bare blå himmel og hvite fjell så langt øyet kan se. Det aller beste med utgangspunktet vi har nå , er de utallige nedfartsmulighetene. Det finnes kun et par spor her og der etter andre modige turgåere. Ideen om at det egentlig burde vært heiser opp hit forsvinner fort når vi innser hvor mye herlig løssnøkjøring vi har foran oss.

Turen ned kan ta alt fra 15 til 40 minutter, avhengig av hvor fort og hvor du kjører. Det finnes fantastiske muligheter om du tar med deg en spade og lager hopp ved naturlige overganger. Men farer lurer også, det finnes heng med stor skredfare, så det er viktig at du har med deg noen med erfaring på de første turene du tar her.

Kjører du riktig, kan du komme tilbake til bunnen av Alpinsenteret ved å kjøre innom noen bondegårder. Bena verker etter oppstigningen og den lange nedfarten, men opplevelsen du sitter igjen med gjør at dette fort er glemt. Er du virkelig opplagt og treffer fjellet på en dag som denne, har du også tid til mer kjøring før turen går inn til en velfortjent matbit på Alpinaen.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.