Hjem > Kontakt oss > Artikler > «En bit av Norden»


«En bit av Norden»

TV-suksessen «New Scandinavian Cooking» har spilt inn to programmer i Telemark. Episodene vises i desember og januar på TV 2.


En bit av Telemark

Programserien går nå inn i sin ellevte sesong, og programmene fra Telemark skal vises i over 120 land. Selve programmet er på 25 minutter.

I første episode 25. desember kan du se den kjente tv-kokken Tina Nordstrøm på besøk i Morgedal. Det er programserien «En bit av Norden» som vises på TV 2 første juledag, og utgangspunktet for episoden er den norske påskeferien og hva Morgedal og Telemark har betydd for skisporten.

Det blir både innslag om Sondre Norheim, matlaging på Øverbø, skimaking og telemarksvinger 25. desember.

Se «En bit av Norden» 25. desember kl. 18.00 på TV 2

Se klipp fra tv-serien her!  (åpnes i nytt vindu)

 

Mat i Ibsens rike

3. januar kan du få med deg enda flere matopplevelser fra Telemark - Andreas Viestad med programmet «En bit av Norden» tar deg nemlig med til Skien, der han har funnet frem retter fra Ibsens samtid, og samtidig latt seg inspirere av Ibsens forfatterskap. Det lages blant annet sildesalat i bakgården på Snipetorp, villand på Henrik Ibsen Museum Venstøp og det serveres honningkaker i Brekkeparken.

Se 12. episode av «En bit av Norden» 3. januar 2015 kl. 18.00 på TV 2

Se teaser fra programmet her". (åpnes i nytt vindu)

Populær serie

Den internasjonale TV-suksessen «New Scandinavian Cooking» med Andreas Viestad gjorde nærmest rent bord på prisutdelingen Taste Awards i Hollywood med fire priser, for beste mat og reiseprogram, beste internasjonale program, for beste programleder og beste regi til seriens mangeårige regissør Jan-Erik Lustig.

Serien, som produseres av norske Tellus Works vises på Public Television i USA, BBC Lifestyle, tilsammen i mer en 100 land. Den norske versjonen av serien «En bit av Norge» og «En bit av Norden»  vises på TV2 hver dag i jula fra første juledag. Taste Awards er den fremste prisutdelingen for tv-, mote-, reise- og livsstilsprogrammer på TV, radio og nett. Gallafesten med premieseremoni finner sted i Hollywood den 15.januar neste år.

- Ingenting kommer gratis, og ingen matserie har kostet så mye neglesprett og forfrysning som «New Scandinavian Cooking», sier Andreas Viestad. - Det er utrolig moro å se hvordan serien treffer internasjonalt.

New Scandinavian cooking har egne nettsider hvor en kan lese mer om programmet: www.newscancook.com

Inspirert av koblingen mat og Ibsen, blir det gjennom hele sommeren 2015 tilbud hver tirsdag med kultur- og matopplevelser i Henrik Ibsens rike. Vi gjorde dette første gang sommeren 2014, noe som ble godt mottatt. For sommeren 2015 er perioden satt til 9. juni - 25. august.

Kilde: Pressemelding/Tellus WorksDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.