Link tab titleRaulandsakademiet > Om Raulandsakademiet > Byggeskikk og kunst


- Overnatting - Kurs - Opplevelser

Raulandsakademiet
Telefon: 35 07 32 92
E-post: postSPAMFILTER@raulandsakademiet.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Akademiet 2
N-3864 Rauland


Byggeskikk og kunst

Bygningane på Raulandsakademiet vart sett opp i 1974. Arkitektane var Mogens Friis og Anne Tinne Kjelland Friis. Bygget er eit typisk og moderne bygg frå den tida med bruk av rå og ubehandla betong, kraftige takbjelkar og store vindaugeflater. Bygget er nå meir enn 30 år gamalt. Ved restaurering og oppussing av bygget legg vi vinn på å halda på den opprinnelege stilen i bygget.

Som ein kontrast til betongbygget vart det i perioden 1989 til 1994 sett opp eit tun med lafta bygningar. Tunet blir kalla Telemarkstunet og er bygd opp som eit tradisjonelt tun med dei husa som ein til vanleg fann på ein gard for 150 år sidan. Husa er kopiar av lafta hus på Rauland. Telemarkstunet er ikkje eit museum, vi legg vekt på at husa skal fyllast med innhald. Så derfor finn du både verkstader, handverksutsalg, kafe, lefsebakeri, vedfyrt steinomnsbakeri og røyking av kjøt og fisk på Telemarkstunet.

Kunst

På Raulandsakademiet finn ein mykje kunst. Her er fleire store maleri av Dyre Vaa og i vestibylen står ein gipsfigur av skulpturen ”Sæbyggjesystrene”. I tillegg ein del mindre gipsfigurar. Ute står bronseskulpturen ”Mor og barn”.

Vi har fleire maleri og mange tusjteikningar av Olav Vaagen.

Vi har om lag 40 studieteikningar etter Kristian Kildal.

Mange grafiske blad av Svalaug Svalastoga og fleire grafiske blad av Terje Grøstad. Elles finn ein årsyklus frå Møsstrond laga av Sven Paulsson, biletvevteppe av Kari Holthe, relieff av Øystein Kostveit laga av …… Svensen, vevde teppe av Miling Svalastog, scenetepper designa av Sigrun Berg og fleire tradisjonelle åkler.

Ute finne ein relieff av Rikard Berge og relieff av Jørgen Tjønnstaul, begge laga av Knut Skinnarland.

I gangavstand frå Raulandsakademiet ligg Dyre Vaa samlingane. Det er ein stor samling av Dyre Vaa sine arbeid, både skulptur, maleri og teikningar. Her finn ein og arbeid av Tor Vaa og ein stor samling av tresnitt signera Svalaug Svalastoga.

Rett i nærleiken av Dyre Vaa samlingane finn ein Knut Skinnarlang museum. Her er skulpturar og teikningar av Knut Skinnarland og trefigurar skore av Aslak Svalastoga.

man tir ons tor fre lør søn
             


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.