Link tab titleRaulandsakademiet > Kurskatalog > Farge med vaid, trykking med blomster, neslefiber m.m.


- Overnatting - Kurs - Opplevelser

Raulandsakademiet
Telefon: 35 07 32 92
E-post: postSPAMFILTER@raulandsakademiet.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Akademiet 2
N-3864 Rauland

bryte neslefiber

neslefiber, ulike kvalitetar

Stokkroser

trykk med blad

trykking med blad, dampa og klar til utpakking


Farge med vaid, trykking med blomster, neslefiber m.m.

Dato start: 13.07.2017

Dato slutt: 16.07.2017

Påmeldingsfrist: 29.mai  

Kursnr: 1781

Lærar: Anne Marie Nielsen

Vi skal arbeide med og farge blått med pigment frå planta vaid, som tradisjonelt heilt attende til jernalderen, har blitt bruka til blåfarging i Norden. Vi skal arbeide med blåfarging med vaid i ei miljøvenleg, luktlaus fargekype som i tillegg til vaidpigment inneheld kalk og fruktose.

På kurset skal vi og arbeide med beredning og spinning av fiber fra brennesle, som i forskjellige perioder i historien heilt attende til bronsealderen, har blitt bruka til tekstilfiber. Vi eksperimenterer med å utvinne fiber fra tørr brennesle og deretter karde og spinne fiberen. Vi gjer merksam på at det på kurset kun blir mogeleg å spinne ein liten portion brenneslegarn.

Endelig skal vi arbeide med å lage forskjellige former for tekstiltrykk med blad og blomar: Metodar, som liknar dei som blir bruka til farging av påskeegg, egnar seg og til trykk på tekstil, særleg på silkestoff.  Vi vil plukke blomar og blad i nærmiljøet, men Anne Marie tek og med tørka blad og blomar som skal brukast til denne forma for tekstiltrykk.

Anne Marie Nielsen er uddanna tekstillærer frå Kerteminde. Studert på Aarhus Kunstakademi og Statens Formningslærerhøjskole i Oslo samt cand.pæd. i materiel kultur. Anne Marie har vore vevlærar på eit veveprosjekt i Tanzania og vore lærer på Fosen Folkehøgskole. Ho arbeider nå på  frilandsmuseet Den Fynske Landsby som museumsformidler samt underviser på kurs og i workshops på Nordatlantens Brygge i København, Raulandsakdemiet og på tekstilværkstedet på Kulturmaskinen i Odense. Anne Marie kjem fra Danmark og snakkar godt dansk-norsk. Kurs frå torsdag kl 19 til sundag kl 15. Påmeldingsfrist 29. mai.

Ynskjer du 10% rabatt på kursavgifta?

Kursplan:

Mål: Å lære miljøvenleg utvinning av fargestoffet vaid, utvinning, karding og spinning av neslefiber og trykking med blomar og blad på tekstil.

Ant. timar med lærar 22   Spesielle krav: Ingen

Innhald/dagsplan:

Undervisningstid.

Torsdag 1900-2100. Fyrst felles informasjon i Vesaassalen, deretter startar kurset på verkstaden.

fredag– laurdag: Kurs 0830-1600, lunsjpause 1200-1245.

Sundag: kurs 0830-1500

 Ret til ændringer forbeholdes.

 

Studiematriell:

Ta med: Syltetøjsglas (der kan rumme 1 liter) med skruelåg, en mindre portion hvidt garn max 100 gram (uld eller silke) til blåfarvningen, eventuelt lidt uvasket råuld, gummihandsker, forklæde, notesbog og skriveredskaber. Håndten eller spinderok (håndten kan eventuelt lånes af underviseren), karter.

 Udgifter: 500 kr. til materialer. Beløbet betales kontant til underviseren under kurset.

 

Vi gjer merksam på:

• Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål.

• Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Arbeidsform: Fellesundervisning og individuell rettledning. 

Pris: Kurs kr 3800,- Opphald og mat i 3 døger kr 2940,-

 

Lærar:        Anne Marie Nielsen, Danmarksgade 7, 5000  Odense, Danmark

Tlf.:            0045 50523259     E-post:   annemarie0404@hotmail.com

13. - 16. juli 2017

man tir ons tor fre lør søn
       V  V  V  V

vaid fargepigment

vaid frå hagen

farge blått med vaidDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.