Link tab titleRaulandsakademiet > Aktuelt > Skulpturen "Vidsyn"


- Overnatting - Kurs - Opplevelser

Raulandsakademiet
Telefon: 35 07 32 92
E-post: postSPAMFILTER@raulandsakademiet.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

Akademiet 2
N-3864 Rauland


Skulpturen "Vidsyn"

På Vierlitoppen kan du se skulpturen Vidsyn som vokter landskapet ut mot Hardangervidda. 

Skulpturen Vidsyn skal lokke folk til fjells og har en unik plass ovenfor Vierli.

Billedhogger Hilde Mæhlum fra Notodden står bak denne skulpturen, som er det største arbeidet hennes, og den ruver i terrenget med flott utsyn over Møsvatn, Raulandsfjell og Hardangervidda. 

Vidsyn står fram som eit markant landemerke. Vinje kommune er ein del av Rjukan-Notodden industriarv som inngår i Unesco's verdsarvliste. Ved dette kunstverket vil en se utover verdsarvkilden Møsvatn, som la grunnlaget for den store industrireisinga på 1900-tallet i Telemark.

Skulpturen er plassert slik at den skal få folk ut i terrenget også sommerstid. Stedet ved skulpturen og det flotte utsynet skal knyttes til merka stier som går innover i Svinefjell-
området.

Skulpturen som følger deg med blikket 

Som man ser av bildet, vender skulpturen og øynene innover. Men ser man ekstra godt etter på avstand, kan man få seg en overraskelse. Én ting mange spesielt legger merke til, er nemlig illusjonen om at øynene vender utover og følger deg med blikket. Måten skulpturen er lyssatt vil også bidra til at dette synes ekstra godt på kveldstid. 

Slik finner du frem

Vidsyn ligger på Vierlitoppen, følg heistraseen eller stiene ved Vierli Vinterland opp til toppen, det er en ca 15-20 minutters gåtur fra parkeringsplassen. Turen egner seg for hele familien. 

Se avdukingen og mer om skulpturen og kunstneren:

  


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.