Hjem > Aktør > Rauland Sommerfestival > Opplevelser > Opplevelser i Rjukan


JWOC og Sommerfestival 4. - 11. juli 2015

Vemork

Strikkhopp i Rjukan


Opplevelser i Rjukan

Se solspeilet, besøk Vemork-museet, hopp strikkhopp i Vemorkjuvet eller ta turen opp til Gvepseborg med bane. Rjukan ligger ca. en halvtimes kjøretur fra Rauland.

Rjukan har et stort mangfold av opplevelser og attraksjoner for alle. På bilturen til Rjukan kan vi anbefale et stopp innom Hardangervidda Nasjonalparksenter med sin prisbelønte og flotte interaktive utstilling om villrein, her finnes også café med panoramautsikt. 

Gå i sabotørenes fotspor

I Rjukan passerer du Vemork, som er kanskje mest kjent fra historien om sabotørene under 2. verdenskrig. Vemorkmuseet bør oppleves! 

Strikkhopping i Vemorkjuvet 

På Vemork finner du Norges råeste strikkhopp - 84 meter ned i Vemorkjuvet. 

Opp i høyden - med Krossobanen

Krossobanen er en taubane som ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro slik at Rjukans befolkning kunne ta seg opp i sola i vinterhalvåret.

Du fraktes opp til Gvepseborg (886 m.o.h.) ved foten av Hardangervidda i vognene "Tyttebæret" og "Blåbæret". Ta turen opp til utsiktpunktet til Øvre stasjon og du vil få en storslått utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, Vemork og området for tungtvannssabotasjen.

Ta trikken i fjellet 

En annen attraksjon ved Rjukan er Gaustabanen, som er en spektakulær fløybane som går i tunnel opp til Gaustatoppen, opp til 1800 m.o.h. En flott tur, og er du heldig har du utsikt over 1/6 av Norge fra toppen.

Kjør dresin på Rjukanbanen 

Ved Mæl stasjon kan du leie dresin (togsykler) for korte og lengre turer på gamle Rjukanbanen. Dresiner leies ut ved Tinnsjø Kro, 200 meter fra Mæl stasjon. Strekningen som er åpen for sykling er ca. 10 kilometer lang, og underveis er det informasjonsplakater og severdigheter. 

Rjukanbadet 

Rjukanbadet er et moderne badeanlegg med bassenger ute og inne, boblebad, vannsklier, velværebasseng, trimrom og solarier. Rjukanbadet er åpent hele året, mer informasjon her.

Solspeilet 

Rjukan er uten sol i vinterhalvåret. Dette gjorde innbyggerne noe med, og fulgte Sam Eyde sin idé om å bygge et solspeil oppe i åsen, som projiserer sola ned på torget. Dette ble en verdenssensasjon, og i sommerhalvåret kan Rjukan skryte av to soler! Mer informasjon om Solspeilet finner du her.

Gaustabanen

Dresinutleie

RjukanbadetDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.