Hjem > Aktør > Rauland Skisenter > Aktuelt > Eldre saker > Helikopterberedskap på Rauland


- Skisenter i Telemark, et sted for hele familien!

Rauland Skisenter
Telefon: 35 06 21 50
E-post: postSPAMFILTER@raulandskisenter.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)

N-3864 Rauland

Org nr: 977 499 453


Helikopterberedskap på Rauland

Norsk Luftambulanse har ekstra beredskap på Rauland

Dette gir deg ekstra trygghet i påsken!

Aktivitetsplan:

- Vi har stand på Skisenteret onsdag og torsdag – info og en liten påskequiz/med premier. Vi vil også være i skisenteret med helikopter i beredskap (med mindre de ikke må ut/er ute på oppdrag)
- På Vierli kafeteria får alle som ønsker det mulighet til å få skrevet ut en nødplakat med nøyaktig posisjon på sine hytter. Denne muligheten har vi ordinært kun for medlemmer – men nå her i påsken så kan alle som kommer og ønsker det få denne. Svært nyttig for både hytteeiere og ikke minst vårt personell dersom de trenger å nå frem raskt.
* Vi kommer til å være på Stands under Atle Petersen konsert
* Vi planlegger å være tilstede med heilkopter under “Ta sjansen” i skisenteret påskeaften.

Ekstraberedskap på Rauland

Norsk Luftambulanses ekstraberedskap på Rauland i påsken varer fra den 30.mars fra kl. 18.00 til 9 april kl. 12.00. Vi er klare for oppdrag hele døgnet. Dette gir økt trygghet for at legehelikopteret ankommer hurtig til der du er i påskeuken.

En tryggere påske

Norsk Luftambulanse etablerer en ekstra beredskap med egen helikopterbase i Rauland i påsken for å kunne komme raskere fram. Alvorlig sykdom og ulykke tar dessverre ikke påskeferie.

Legehelikopter

Legehelikoptertjenesten er en spesialisertutrykningstjeneste som består av en erfaren flyger, redningsmann og anestesilege. Legehelikoptertjenesten har som funksjon å bringe legen direkte ut til pasienten når pasienten trenger rask og livsviktig behandling. Det helikopteret som blir benyttet ved påskeberedskapen på Rauland er av typen EC-135. Helikopteret er lite og lett,slik at vi har mulighet til å lande nær pasienten i ulendt terreng.

Avansert behandling

Legehelikoptereter utstyrt slik at pasienten kan få avansert behandling og overvåkning forut for og under transport til sykehus. Legehelikoptertjenesten er normalt utstyrt for å bistå ved skader og ulykker hvor som helst. Det betyr at vi har utstyr for redning ved snøskred, klatring, redning i vann osv. I tillegg til bruk av legehelikopter har vi tilgang på legebil. Legebilen er en utrykningsbil som har som oppgave å bringe legen ut til pasienten når bruk av helikopter ikke er mulig på grunn av værforhold eller fordi det er raskere å komme frem med bil.

113

Assistanse fra legehelikopter blir utkalt av medisinske nødsentral (AMK) – dit du kommer når du ringer 1-1-3. Disse vurderer og kaller ut nærmeste og beste medisinske ressurs – om nødvendig legehelikopteret. Personellet skal være i lufta maks 15 minutter etter at AMK har varslet vårt crew. Som regel bruker vi mellom 3-5 minutter fra vi får alarm til vi er klare til å ta av.

Program og aktiviteter

Norsk Luftambulanse har laget en aktivitetsplan for påskeuka 2012 under sitt opphold på Rauland. Planen er vedlagt som word dokument her:

man tir ons tor fre lør søn
             


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.