Hjem > Aktør > Kaffibaren > Tidlegare på Kaffibaren > Unni Boksasp Trio - 21. april


Kafé, kunst, konsertar


Unni Boksasp Trio - 21. april

Folkemusikkscena på Rauland presenterer Unni Boksasp Trio på Kaffibaren!

I kjølvatnet av singelslepp av låta "Fem små ord" 15. april, legg Unni Boksasp Ensemble ut på Norgesturne. På turneen spelar ensemblet i trio-format: Unni Boksasp (song, dulcimer, zitter), Trygve Brøske (trøorgel, piano, melodika) og Magne Vestrum (bass). Etter ein periode med pause frå turnélivet, er ensemblet endeleg klar for scena igjen. Med nye låtar og mykje speleglede ser dei fram til å spele våren inn!

Torsdag 21. april, kl. 20

Billettar kr. 200 / kr. 100 studentar

Prisvinnende Unni Boksasp Ensemble ønsker våren velkommen med singelen ”5 små ord” og reiser på en Norgesturné.

Endelige er Unni Boksasp Ensemble samlet og tilbake for fullt med både singelslipp og vårturné. Med seg på veien har sanger og komponist Unni Boksasp pianist Trygve Brøske og bassist Magne Vestrum.

Unni Boksasp Ensemble er kjent for å spille alt fra glade festlåter til mer melankolske og ettertenksomme viser, men alltid med folkemusikken som grunnstamme. På den nye låta ”5 små ord” har ensemblet beveget seg mer i retning av popen og latt seg inspirere av amerikansk folk. Singelen er første smakebit på deres kommende album, og med seg på turneen har de flere nye viser i kofferten.

Når Unni Boksasp Ensemble står på scenen med sine svingende rytmer og lekne tekster tar det ikke lang tid før det blir liv på dansegulvet. - Men det er også rom for både latter og sentimentale øyeblikk.

Unni Boksasp Ensemble vant både Spellemannprisen og Folkelarmprisen i 2010 for albumet ”Keramello”. I 2013 fikk de Folkelarmprisen for det kritikerroste albumet ”Kvite fuglar” som ble belønnet med strålende omtaler fra blant annet Kjetil Bjørgan i Spillerom og femmere på terningen i Adresseavisen, Bergens Tidende, Tidens Krav, Romsdals Budstikke og Østlendingen.

Unni Boksasp – vokal

Unni Boksasp fra Tingvoll på Nordmøre, nå bosatt på Tinn i Telemark, er fulltids musiker og arbeider både som solist i ulike ensemble og som pedagog og kursholder. Hun er utdannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland. Unni Boksasp har siden 1995 vært å finne i A-klassen i kveding og i 2010 og 2011 vant hun Landskappleiken i denne klassen. I 2010 vant Unni Boksasp Ensemble spellemannsprisen og Folkelarmprisen for albumet ”Keramello”, og i 2013 vant de Folkelarmprisen i åpen klasse for albumet ”Kvite fuglar”.

Trygve Brøske – tangenter

Trygve Brøske er pianist og komponist/arrangør bosatt i Trondheim. Han er utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève. Brøske har samarbeidet med en rekke kjente artister og band som Bjarne Brøndbo, Marianne Thorsen, Anne-Lise Berntsen, Sissel Kyrkjebø, Per Arne Glorvigen, Unni Boksasp Ensemble, Trondheimsolistene og Moskva Balalaikakvartett.

Magne Vestrum - kontrabass

Magne Vestrum spiller kontrabass og elbass og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, i tillegg til å ha studert et år ved Royal Academy of Music i London. Vestrum har deltatt på en rekke plateinnspillinger og turneer i inn og utland og har også vært instruktør for barn og ungdom. Magne Vestrum har deltatt på plateutgivelser med blant annet Unni Boksasp Ensemble, Henning Kvitnes, Hilde Marie Kjersem, Geir Zahl og Christer Knutsen & Sacred Hearts. Han er også komponist og bandleder for Bull of the Year.

21. april 2016

man tir ons tor fre lør søn
       V      


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.