Hjem > Aktør > Kaffibaren > Tidlegare på Kaffibaren


Kafé, kunst, konsertar


Tidlegare på Kaffibaren

Kaffibaren husar salsutstilling til fleire lokale kunstnarar. For tida er det hovedutstillar Mari Mosand. I tillegg viser vi filmkunst av Ingolf Endresen på storskjem i kaféen.

- Rauland Internasjonale Vinterfestival

Gratiskonsert på Kaffibaren kl. 15 kvar sundag!

Foredrag av professor Mikkel B. Tin

Folkekunsten er full av farger og former, av materialkunnskap og tradisjonelle teknikker. Den er festlig og dekorativ, men også alvorlig og symbolsk. Med sitt symbolspråk uttrykker den noen ganger forhåpning, andre ganger frykt, og ofte har den henvendt seg til maktene. Folkekunsten er skapt av enkeltmennesker og lokale fellesskap; men den er mer internasjonal enn nasjonal, både når det gjelder form og forestilling.

Med utgangspunkt i eksempler fra det nærmeste nærmiljøet rundt Rauland følger vi de tradisjonelle motivene ut i den store verden og den fjerne fortid.

Ingolf Endresen ble født i 1971 og begynte å fotografere i 1986. Han tok sin fotografiske utdannelse ved Nordre Ål videregående skole på Lillehammer og tok Morten Krogvoldkurs trinn en, ved fotografiakademiet i Vågå. Siden har han studert tradisjonskunst og digital bildebehandling ved Høyskolen i Telemark på Rauland og Notodden. Arbeidsområdene innenfor folkekunst har hovedsaklig vært sølvarbeid og hvitsøm fra Nordmøre som han også skrev mastergradsoppgave om.

På Kaffibaren stiller han ut fotografier i stor format. I tillegg har han avslappningsfilm på utstilling og til salg.

www.ingolfendresen.com

Fairtrade strikket designplagg frå Kenya.

Les meir her: http://www.mikonoknits.com/

Foredragshaldar: Professor Ellen Schrumpf 9. oktober kl. 19.00 – Kaffibaren, Rauland.

Folkemusikkscena presenterer Ugagn, onsdag 22. oktober kl. 20 på Kaffibaren.

Les pressemeldinga

Laurdag 25. oktober kl. 17

“Det var ein gong ei grisemor som hadde tre små grisungar. Då dei blei store, var det fleire munnar å mette enn kva grisemor klarte, så ho bestemte seg for å sende dei ut i verda for å søkje lykka. Og ein vakker dag, gav grisane seg i veg ut i den store verda:

Frå stev til serenade

Helga 21.-22.  november dreg lokale krefter i gang minifestivalen «Viser i sentrum» på Rauland for tredje året på rad.  Arrangementet, med fokus på visesongen presentert på ymse vis gjennom konsertar, kurs og sosialt samvær, har synt seg å vera ein suksess, og går i år som i fjor av stabelen på SONDOV / Kaffibaren i sentrum av Rauland.

I TID I UTID er en serie der en kjent og tradisjonell form videreutvikles og gis nytt liv, og dermed utfordrer våre forventninger til formen. Gulvurene har fått et nytt uttrykk og innhold ved å tilføre forskjellige materialer, tekstur og overflatebehandling.

Serien består av over 20 klokker. 17 blei stilt ut i rådhusgalleriet i Oslo før jol og ein del blei solg. Tre stykk har tatt turen til Rauland og henger pent på veggene i Kaffibaren.

Olaug Storlid er født og oppvaksen i Rauland og bur i Oslo. Ho er utdanna som interiørdesigner og jobber som avdelingsleiar på redesignavdelinga hjå Fretex.

Les meir om Olaug Storli og historien bak klokkene i artikkelen i Vest Telemark Blad.

Solokonsert med Anders Blystad

Laurdag 11.april kl.18:00 held Anders ein konsert på Kaffibaren i Rauland.

Med fleire gitarar, akustiske og elektriske, vil han underhalde publikum med eigenkomponera instrumentale gitarslåttar. Inspirasjonen kjem frå mange plassar, men særleg frå gitaristar som William Tyler, Glenn Jones, John Fahey og Robbie Basho.

Sett av kvelden og få med deg ein flott konsert.

Torsdag 16. april får Kaffibaren storfint besøk: Då kjem gruppa Majorstuen til Rauland på lanseringsturné.

Kl 20.00

Billetter:

200,- / 100,- kjøpes ved inngang

Nå henger det en ny salgsutstilling på Kaffibaren i Rauland. I sommar har vi fokusert på lokale kunstnarar, som bor eller kommer på Rauland. Jørgen Fallet Mosand er en ung lokal kunstnar som for tida studerer media i Volda. Han er representert med fyre akvarellar med motiv frå Rauland. Olaug Storlid er interiørdesignar og bor for tida i Oslo, på Kaffibaren stiller ho ut to av sine spannande bestefarsklokker. Gun Mads bor i Kongsberg om vinteren med i Rauland om sommaren. I år stiller ho ut to store malerier og ei fuglekasse. Audun Stikbakke Røhnebæk er student ved Høgskolen i Telemark og ska begynne på masterstudia til hausten. På Kaffibaren har han tre skap og en skjenk, alle dekorert med intrikat intarsiaarbeid.

 

I tillegg finns grafikk av Karl Mårtens, Anita Klein, Roger Metto og Emanuel Bernstone i utstillinga.

Når Anne Hytta og tre andre Tokso-damer fra fire kanter av Europa kommer sammen, settes ikke mindre enn 53 strenger i sving i heftig samspill. Det er folkemusikk slik du aldri har hørt før. 5. november kommer den utradisjonelle strykekvartetten til Kaffebaren i Rauland! 

Vi gleder oss til å høyre mykje god musikk i år. Her finn du informasjon om korte gode konserter som våre venner skal spille for dykk!

Fri entre. Musikkarane stiller opp for ein kaffekopp og ein klem. Om du føler att dei fortjener litt meir, kan du legge litt i hatten.

Vokalisten og saksofonisten Kjetil Flatland fra Seljord i Telemark er aktuell med sitt kritikerroste debutalbum Ein song til deg (Grappa Musikkforlag 2015). Med jazzutdannelse fra Norges Musikkhøgskole, og en brennende interesse for folkemusikk, leverer Flatland og musikerne et sjangerkryssende musikalsk landskap – der det vokale og det instrumentale utfyller hverandre i stemningsfulle uttrykk.

Folkemusikkscena på Rauland presenterer Unni Boksasp Trio på Kaffibaren!

I kjølvatnet av singelslepp av låta "Fem små ord" 15. april, legg Unni Boksasp Ensemble ut på Norgesturne. På turneen spelar ensemblet i trio-format: Unni Boksasp (song, dulcimer, zitter), Trygve Brøske (trøorgel, piano, melodika) og Magne Vestrum (bass). Etter ein periode med pause frå turnélivet, er ensemblet endeleg klar for scena igjen. Med nye låtar og mykje speleglede ser dei fram til å spele våren inn!

Torsdag 21. april, kl. 20

Billettar kr. 200 / kr. 100 studentar

På Kaffibaren i Rauland er det høve til å sjå ei minneutstilling av måleri etter bygdekunstnaren Johans Rui i tida 18.september – 16.oktober 2016.  

Johans Rui var gardbrukar og spelemann på Rauland, og ein av fleire aktive bygdekunstnarar i si samtid. Han var for ein stor del sjølvlærd, men hadde nok henta mykje lærdom og inspirasjon i ungdomstida då han og målarkameratane Tor Vaa, Einar Tjønn og Halvor H Kostveit møttest i atelieret til Dyre Vaa på Sporanes. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.