Hjem > Aktør > Jakten på Hyttedrømmen > Butikken med sjel og hjerterom


- Jakten på Hyttedrømmen i Telemark

Jakten på Hyttedrømmen
Telefon: 40469750
E-post: torbenSPAMFILTER@visitrauland.com (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: www.hyttedrømmen.tv


Butikken med sjel og hjerterom

I Rauland finner du gave- og interiørbutikken Heimil.  

De ansatte kan informere om en godt besøkt butikk til tross for plasseringen.

(Tekst og foto: Ann Kristin Andreassen)

Ikke akkurat midt i verden, skjult beliggenhet og litt for seg selv. Slik beskriver Marit Steinstad plasseringen.

– Vi burde kanskje gjort mer for å vise at vi er her, men av en eller annen grunn så kommer folk innom likevel, sier Steinstad.

For åtte år siden startet hun opp butikken.

– Vi har vært veldig heldige med mange besøkende helt siden oppstarten. Vi har kommet på et nivå hvor vi holder det stabilt. Vi kan vel ikke forvente så mye mer heller, sier hun.

Dialektkrøll

Når Zahid og Mudasser besøker Heimil er det duket for et underlig møte med raulandsdialekten. Når Mudasser finner en fløteku og spør om prisen, får han beskjed om at de har "kølle" også.

– At de sier de har kølle, kan det tenkes at de er ladyboys? undrer Zahid. Det karene ikke vet, er at "kølle" er et nokså ukjent raulandsk ord for "ku uten horn".  Se klippet her!

Ordet "mjåkk" skaper også undring hos Zahid og Mudasser, det raulandske ordet for melk. Flere dialektord og mer krøll ser du i 6. episode av «Jakten på Hyttedrømmen».  Se klipp her! 

Må ha god tid

I butikken Heimil finner du alt fra gaveartikler, klær, pynt og godteri.

– Du bør ha god tid. Det er en slik «tusle-butikk». Damene er inne og tusler, mens karene sitter på utsiden og drikker kaffe, ler Steinstad.

Det som inspirerte henne til å starte butikken var turistene.

– Vi er ekstremt glade i hyttefolk. De er fryktelig koselige. Når de kommer, så har folk ofte fri og koser seg, og da har de mer tid enn normalt. De trenger ikke nødvendigvis å handle, men ofte er de her og hilser på oss hvis det er lenge siden de har vært på hytta, sier hun.

Unike damer

Butikken selger hovedsaklig ikke norske ting. De handler inn ting fra firmaer i blant annet Sverige, Sveits og Østerrike.

– Vi vil jo skille oss ut, men så trenger vi ikke å trakke på hverandre. Vi har andre butikker i området, som for eksempel Husflid, som har utsalg av norske varer. Dessuten så handler vi mer med hjertet enn med fornuft. Hehehe!

Steinstad kommer bestemt med et klart svar når hun blir spurt om hva det sjeldneste butikken har.

– Jeg synes vi har unike damer som jobber her. Det er det mest unike med butikken. Hehe!

Populære karameller

Om høsten og vinteren blir det solgt mye av lamper og belysning, men det som er aller mest populært året rundt er karamellene.

– Den ene typen vi har er veldig populær. Den er det krise hvis vi ikke har inne. Den er veldig, veldig god, påstår Steinstad.

Butikken er selv laget i hyttestil og har gress på taket.

– Det er ikke det mest smarte å bygge et såpass stort bygg til en forretning, og det var kanskje unødvendig dyrt, men vi hadde veldig lyst til å gjøre det for å få et lunere miljø, avslutter Steinstad.

Les mer om Heimil

SJELDEN VARE: Mye av vareutvalget inneholder såper og kremer fra land som Sveits og Østerrike. (Foto: Ann Kristin Andreassen)

KU-LT: Plastkuer fra India pryder gårdsplassen ved Heimil, som ligger midt i sentrum av Rauland. (Foto: Videograb)

KØLLE: Ordet "kølle" skaper forvirring når Zahid og Mudasser besøker butikken. (Foto: Videograb)Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.