Hjem > Aktør > Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland > Aktuelt: > Tidligere arrangement > Er det runir. Gamle toner – nye klanger


- Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk

Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland
Telefon: 35 95 29 00
E-post: raulandSPAMFILTER@hit.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: Nettside

3864 Rauland


Er det runir. Gamle toner – nye klanger

Konsert Årestoga, Raulandsakademiet onsdag 28. september kl. 20.00

Konserten tar utgangspunkt i CD-utgivelsen Er det runir, utgitt på Etnisk Musikklubb i februar 2011.

CD-produksjonen er et resultat av møte mellom tre folkemusikere på ulike instrument og en jazzmusiker. To av folkemusikerne, Halvor Håkanes, vokal, og Anne Svånaug Haugan, vokal og hardingfele, kommer opprinnelig fra Tinn.

Multiinstrumentalist på gamle folkemusikkinstrumen

Svein Westad bosatt på Kongsberg, må kunne sies å være en multiinstrumentalist på gamle folkemusikkinstrument. På konserten spiller han Kraviklyre, langeleik, seljefløyte og munnharpe. Svein Stensaker bosatt i Asker, er en meget allsidig perkusjonist med bred erfaring fra jazzen. Han behersker imidlertid både springar- og gangarrytmen slik vi kjenner den i Telemark.

Nye klanger og spennende harmonier

Det musikalske materialet for både CD og konserten er hentet fra våre eldste folketoner. Slåttene er i hovedsak fra hardingfeletradisjonen i Tinn og overført til munnharpe og langeleik. I samspill med hardingfela skapes nye klanger og spennende harmonier.

Vokalstoffet består for en stor del av salmer og ballader til akkompagnement av blant annet Kraviklyre. Svein Westad utforsker mulighetene som ligger i instrumentet både melodisk og som akkompagnement til sang. Halvor Håkanes og Anne Svånaug Haugan utfolder seg både solistisk og i samsang og skaper spenningsfylte dialoger.

Perkusjonisten Svein Stensaker gir musikken en ny dimensjon ved å framheve det rytmiske og utvider rommet i musikken ved sine varsomme, men effektfulle akkompagnement.

Det er folkemusikkscena på Rauland som arrangerer konserten.

28. - 29. september 2011

man tir ons tor fre lør søn
     V        


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.